25


Čestita jednostavnost

Čestita jednostavnost
Vu Vang

Ovaj period traži da se čovek prepusti kosmičkim strujanjima. To treba učiniti pre nego što se preduzme bilo kakva akcija, jer se, u protivnom, ne mogu izbeći greške. Akcije koje se izvode sa savršeno razumnim i dobro pripremeljenim planom, završiće u neprilikama i pometnji. Da biste uskladili svoje akcije sa kosmičkim, neophodno je da se držite ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI. Preispitajte svoje motive. Biće da je u njima uzrok vašim nevoljama. U ovo vreme treba delati bez svesnog cilja, bez nečistih motiva i sa potpunom čestitošću. Nemojte težiti nagradama za svoja dela niti lukavo usmeravati svoje akcije da bi iz njih izvukli ličnu korist. Neka vaše akcije budu detinje nevine i jednostavne, a reakcije spontane.

Vaši impulse treba da razvijate i modifikujete u pravcu prirodne čistote. Vaša osnovna briga treba da je očuvanje dobrog zdravlja, pružanje pomoći drugima, i prikupljanje vrednih informacija. I ne zaboravite: bez karakterne postojanosti i etičnosti, sada ne smete imati poverenja i pratiti svoje instinkte, jer bi vas to sigurno odvelo u opasnost. Put do vašeg cilja je indirektan. Oslonite se više na svoje unutrašnje vrednosti nego na lukave strategije. To vas neće skrenuti sa puta uspeha baš naprotiv. ČESTITA JEDNOSTAVNOST će spontanom kreativnošću obogatiti mnoge oblasti vašeg života. Svojoj okolini ćete delovati nadahnuto i briljantno, i tako sebi obezbediti veliki uticaj. Ako ste učitelj, vođa ili glava porodice, iskoristite uvide koji se javljaju tokom perioda ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI da bi zadovoljili potrebe onih koji se na vas oslanjaju. Učinite to bez ikakve primisli, odnosno bez prikrivene želje da time dobijete na statusu.

Važno je stalno imati na umu da su kosmički zakoni božanski i da ne prate nužno čovekove želje i ljudsku pravdu. Zato, ako delate ČESTITO i JEDNOSTAVNO, doživećete stvari neočekivane, izuzetne, nepredviđene. Budite spremni na iznenadne obrte događaja. Oživeće nove ideje, ali imajte u vidu da su počeci uvek praćeni mnogobrojnim komplikacijama.

Faza ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI bi sada mogla da označava osvežavajući predah u vašim ličnim odnosima. Spontanost će doneti veliko zadovoljstvo i otkriti vam prava osećanja i motive, dok bi spletkarenje samo iskomplikovalo stvari i odvelo u moguću propast. Samo ČESTITA JEDNOSTAVNOST u odnosu može oboje uvesti u neistražene, nove, neočekivane sfere od obostranog interesovanja.

One koji su zastali pred nekim posebnim pitanjem će spontana akcija dovesti do vrlo kreativnih i originalnih rešenja. Budite jednostavni u pristupu i sa problemom se ne konfrontirajte direktno.


Spontana kreativnost u gornjem trigramu, ĆIEN, probuđena je i pojačana snažnim pokretom donjeg trigrama, DŽEN. Kada nema promenljivih linija, pojačana je mogućnost neočekivanog obrta. Možete biti sigurni da ono što će se dogoditi, nije ni u kakvoj vezi s onim što ste očekivali. Jedan prilagodljiv stav će vam pomoći da ne učinite grešku.


Pokretne linije

Linija na vrhu:

Napredovanje je sada nemoguće. Čak i jednostavna i čestita akcija bi sada izazvala haos. Ne pokušavajte ništa novo i ne trudite se da ispravite stvari. Ne činite ništa.

Peta linija:

To što vam izgleda kao jedan nesrećan obrt događaja, zapravo vuče koren iz unutrašnjih duševnih stvari. Pomoć spolja neće rešiti problem. U pitanju je unutrašnji proces. Neka priroda učini svoje. Rešenje će doći samo po sebi.

Četvrta linija:

Nemojte dozvoliti da na vas utiču tuđe ideje. Sada je veoma važno da verujete svojoj unutrašnjoj viziji. Poslušajte svoju intuiciju.

Treća linija:

Može vas sada sustići neočekivana i nezaslužena nesreća. Proći će. ČESTITA JEDNOSTAVNOSTI ne isključuje lošu sreću, jer takvi su sudbinski preokreti neumitni. Ipak, ne treba odbaciti jednostavnost i čestitost jer je to put do kreativnog rešavanja problema.

Druga linija:

Nemojte maštati o rezultatima ili postignućima. Bolje krenite u akciju zbog nje same, te poklonite punu pažnju onome što činite u sadašnjem trenutku. Samo na taj način ćete postići svoj cilj.

Linija na dnu:

Postojano i spontano delanje donosi uspeh. Pošto delate čista srca, možete verovati svojim instinktima. Sreća vam se smeši.