22


Očaranost

Bi

Sada je trenutak savršene skladnosti i estetske prefinjenosti. Sva raznovrsnost vaših dosadašnjih iskustava je predstavljena u jednoj jedinstvenoj, nepomičnoj, svetlucavoj slici. Sveprožimajuća otmenost i skladnost donose radost srcu, jasnost umu i spokoj duši. Vi ste u stanju OČARANOSTI. Dok posmatra okolinu kroz neuobičajenu prizmu, kakva postoji u ovom izuzetnom času, čovek stiče predstavu o mogućem savršenstvu sveta. Ali svaka ambicija da se ovakvo savršenstvo i konkretno postigne, vodi u grešku i beznadežni idealizam. Iskoristite ovaj kratki trenutak OČARANOSTI samo za posmatranje i oplemenjivanje svog neposrednog okruženja. I ne donosite nikakve važne odluke.

Društveni odnosi rascvetaće se u luksuznim ceremonijalima, i obogatiti se tradicionalnim okupljanjima. Imajte na umu da je sada naglasak najpre na formi. Nemojte je brkati sa sadržajem. Savršena ravnoteža i fantastični uvidi koji proističu iz bajkovite atmosfere OČARANOSTI, vremenom će izbledeti. Ovakvi uvidi služe samo da nam ulepšaju sadašnjost. Ne treba na osnovu njih planirati i oblikovati budućnost. Jer, ideali lepote i OĆARANOSTI, sadrže i svoje poslovične opasnosti i zamke.

U vođenju poslova, nastavite da se pridržavate svojih proverenih, dugogodišnjih načela i prioriteta. Stanje OČARANOSTI oplemeniće poslovne poduhvate, i vreme je pogodno za stizanje na bolji položaj. Bez obzira na sve, ne preporučuje se donošenje važnih i dalekosežnih odluka. Period OČARANOSTI pogodan je jedino za napredovanje u poslovima vezanim za estradu, odnose sa javnošću i javni imidž.

U svojim ličnim odnosima vinuli ste se u idealističke visine. Estetsko u ljubavi nijansiraće vaša opažanja u svim drugim oblastima života. Nema ničeg lošeg u tome. Shvatite, međutim, da sada plovite kroz ljubavne ideale i nebeske vidove ljubavi, i da će svakodnevne brige doneti razočaranje. Mada je malo emocionalne OČARANOSTI dobro za svaki odnos, to nije osnov ni za brak ni za razvod.

OČARANOST je vreme bogaćenja u duhovnom razvoju i umetničkom izražavanju. Oni koji su uključeni u kreativne ili umetničke poduhvate sada će biti vrlo zadovoljni svojim radom. Jer izgleda kao da je svakodnevni svet stao, a mi izašli iz njega i kročili u svet ideja. Dela koja sada nastanu biće božanski nadahnuta. OČARANOST treba uživati kroz zadovoljstvo i sreću, a ne činiti od nje odskočnu dasku za radikalnu promenu. Bolje se prepustiti savršenosti trenutka i obogatiti Sopstvo dragocenim spokojem OČARANOSTI.


Mirovanje, GEN, u gornjem trigramu kosmičkih uzora potpomaže svetlost i jasnoću, LI, u donjem trigramu ljudskih delatnosti. OČARANOST u nepokretnom obliku opisuje trenutak izolovan u vremenu. Mada u situaciji vezanoj za pitanje uživate istinsku perfekciju, to ne znači istovremeno da je to u skladu s realnošću. U pitanju su idealizmi. Nema spasa u iluzijama, koliko god to žarko želeli. Savršenost nebesa zasenila vam je vid.


Pokretne linije

Linija na vrhu:

Možete biti sigurni da čistota istinskog bića podaruje i spoljašnji sjaj. Pretvaranja, formalnosti i ukrašavanja nisu vam neophodni. Jedostavnost je vaš put. Tako nećete pogrešiti.

Peta linija:

Možda želite da ojačate vezu sa osobom kojoj se divite, ali niste sigurni da ono, što biste mogli da joj ponudite, zavređuje njenu pažnju. Međutim, vaša želja i iskreno prijateljstvo su jedino bitni. Vašoj će se vrlini odati priznanje i doživećete sreću.

Četvrta linija:

Možete birati između dva puta. Jedan je put društvenog ugleda i spoljašnjeg sjaja; drugi je put jednostavnosti i unutrašnje vrline. Put kontemplacije daje jednu dublju povezanost sa Sopstvom. Putem jednostavnosti ostvarićete značajnije veze sa drugima i dublju samospoznaju.

Treća linija:

Sasvim ste obuzeti trenutkom OČARANOSTI i živite jednim čarobnim životom. Nemojte dozvoliti da vas to uljuljka, jer ćete doživeti nesreću. Budite istrajni u disciplini i načelima.

Druga linija:

OČARANOST sama po sebi za vas nema nikakav značaj. Ona je puko ukrašavanje života. Ako pažnju poklonite sudu umesto njegovom sadržaju, u potpunosti ćete promašiti smisao trenutka.

Linija na dnu:

Oslonjeni na sopstvene snage idite napred, i izbegavajte lažna predstavljanja, sumnjive prečice i razmetljivo ponašanje. Sada se treba osloniti na unutrašnju vrlinu.